08/19/05

 Home
Alaro
Cala Magraner
Sa Gubia
Andraxt

 

 
Hit Counter
People have
visited my page!

Mallorca.

Mallorca, een eiland in de Middelandsche zee met ongekende en onbekende klimmogelijkheden op geweldige rotsen.

Het lijkt er op dat de locals dit klimparadijs lange tijd moedwillig en misschien ook wel terecht onbekend gehouden hebben voor de rest van klimmend Europa. Immers: wat mooi is wil je mooi houden.

 

Je zult over het algemeen een vliegtuig nodig hebben om op het eiland te geraken, gewoon het internet afstruinen naar een goedkope aanbieding is voor de meeste klimmers de beste optie. Het is mogelijk om voor nog geen 200,- euro  heen en weer te vliegen en 8 dagen te overnachten.

 

Overnachten kun je op Mallorca eigenlijk alleen met een 'hard dak' boven je hoofd dus in een appartement of hotel. De tent en brander kun je dus thuis laten.

 

Ben je van plan om te gaan klimmen op Mallorca, houdt er dan wel rekening mee dat je voorklimniveau minimaal 6a moet zijn om van een perfecte week te kunnen genieten.

De klimgebieden liggen eigenlijk verspreidt over het gehele eiland, maar de meeste mogelijkheden vindt je over het algemeen op het zuidwest gedeelte van Mallorca.

Omdat alles verspreidt is en het openbaar vervoer niet op afgelegen klimlocaties komt, is een huurauto onmisbaar. Deze zijn vollop te huur in de toeristische plaatsen. Met een wandeling langs de verschillende verhuurbedrijven kun je wellicht wat geld besparen.

 

Klimmen langs en boven de Middelandsche zee kun je in Cala magraner, een klein gebied met bescheiden mogelijkheden maar met een geweldige uitstraling!!

Het grootste gebied van het eiland is Sa Gubia en hier vindt je ook de langsteroutes, tot 200 meter.

Krijg je geen genoeg van meterslange collonetes, dan moet je zeker naar Alaro, het schijnt dat hier de langste en mooiste collonetes van Europa zijn, pas op dat je vanuit het dal gelijk naar de goede sector loopt, boven bij de rotsen kan dit niet meer. Andraxt is een klein en vooral heftig gebiedje, onder de 6b vindt je hier weinig.

 

Je kunt een persoonlijke gids huren om je wegwijs te maken op de mooiste klimlocaties, goedkoper en natuurlijk veel avontuurlijker is het om naar een van de klimwinkeltjes te gaan om daar een topo te bemachtigen en van de locals te horen wat de mooiste plekken van het eiland zijn.

Er is een topo van Rock-Fax maar toen wij het eiland bezochten was deze daar helemaal uitverkocht, gelukkig waren ze in de plaatselijk klimwinkel niet te beroerd om ons een gekopieerd exemplaar te verkopen.

 

Als je toch op zondag een rustdag neemt, dan is het erg leuk om de 

baptistengemeente in Santa Ponca te bezoeken, het raakt je als je ziet

dat mensen uit heel Europa in deze kleine zaal bijeen komen en samen

God aanbidden.  www.santaponsacommunitychurch.com

 

 

 

     

Home | Alaro | Cala Magraner | Sa Gubia | Andraxt

This site was last updated 08/18/05