08/19/05

 

 

 
Hit Counter
People have
visited my page!

Alaro.

Het klimgebied Alaro ligt ongeveer 30 km ten noordoosten van de hoofdstad Palma. Vanaf de ring rond Palma neem je de afslag c713. Deze weg blijf je ongeveer 20 km volgen tot het dorje Consell. In dit dorp vindt je een afslag naar Alaro.

Vanuit het dorpje Alaro moet je de bordjes 'castillo de Alaro' volgen.Vanaf hier is het een afmattingsslag voor de auto.

In het begin rijdt je over een smalle weg, waarna het langzaam over gaat in een pad waarvan de kwaliteit zo slecht dat je erg blij bent dat je hier in een huurauto rijdt en niet in je eigen auto!!

 

 

 

Parkeren kun je bij het restaurant, vanaf hier moet je de weg weer een stukje naar beneden aflopen totdat je een goed begaanbaar pad naar links in kunt lopen.

Reken op zeker een half uur lopen, als je naar sector 'del medio' wilt zul je een keer rechts af moeten slaan, boven bij de rotsen kun je niet zomaar naar een andere sector lopen.

 

 

 

 

Het is zeker aan te raden om na het klimmen even te gaan eten bij het restaurant. De menukaart die aan de gevel hangt geeft meer aan dan dat er in werkelijkheid is, maar het eten wat je wel kunt krijgen binnen is echt geweldig!

 

Gesteente

 ??

Max. Route hoogte

 25m

Aantal routes

 50

Accent moeilijkheidsgraad

 6a-7c

Stijl van de routes

 steil

Afzekering

aaaaa

Beschutting

 weinig

Ligging

 west

 

 

Parkeren

aaaaa

Loopafstand

 30 min

Geschikt voor kinderen

aaaaa

 

 

Alaro is een relatief klein klimgebiedje. Het accent van de routes ligt zo'n beetje tussen de 6a en 7c, maar ook onder de 6a kun je jezelf hier wel goed vermaken. Kleine kinderen meenemen naar dit gebied is minder geschikt vanwege de aanloop, maar ook de vrij steile richel bij de rots zelf.

 

     

Home

This site was last updated 08/18/05