08/27/05

 

 

 
Hit Counter
People have
visited my page!

Beez.

In de omgeving van het stadje Namen in midden Belgie zijn er verschillende klimmogelijkheden. Beez is één van die mogelijkheden die ik hier heb beschreven. De rotsen van Beez vallen onder het klimgebied Marche les Dames, wat te vinden is ongeveer 5 km ten oosten van Namen.

Je komt in Beez door de A4 Brussel/luxembourg te berijden en dan afslagnr 14 te nemen(n80). Boven aan de afslag ga je richting Namen.   Na ongeveer 1,5km kom je 'de Maas'  tegen en kun je links af           slaan, dit is de N959 richting Marche les Dames. Na ongeveer 5km,  net voordat je over een viaduct de spoorlijn kruist kun je aan de linkerkant de auto parkeren. Vanaf hier loop je over het viaduct en kun je gelijk links een pad in, je loopt nu voorlangs de rotsen.

Het is gelegen aan de Maas wat prachtige vergezichten oplevert aan het einde van een route. Het nadeel van Groupe de Beeze is dat het gelegen is aan een relatief drukke spoorlijn die toch wel een paar keer per uur de rust behoorlijk verstoort.

Vooral in de onderste paar meters van de makkelijke routes, kun je merken dat dit hier in het verleden veel geklommen is, deze meters kunnen heel glad aanvoelen. Na de eerste twee zekerpunten is het vaak beter gesteld met de conditie van het gesteente.

In de tijd dat dit gebied behaakt werd was de ijzerprijs waarschijnlijk zeer hoog en zodoende is er bezuinigd op de zekerpunten. Dit is natuurlijk gekheid, maar een gegeven is wel dat de eerste haken soms wel op 6 meter zitten en de volgende daarna 4 meter verder. Sportieve behaking zullen we maar zeggen, iets dat we wel vaker tegenkomen in Belgie.

Het is wel een gebied waar je met de kinderen prima terecht kan, wel moet er rekening gehouden worden met de spoorlijn. Deze ligt wel op een verhoging, maar is niet afgescheiden met een hek!

Gesteente

 ??

Max. Route hoogte

 ??

Aantal routes

 160 meter

Accent moeilijkheidsgraad

 5-6c

Stijl van de routes

 verticaal

Afzekering

aaaaa

Beschutting

 bomen

Ligging

 zuid

 

 

Parkeren

aaaaa

Loopafstand

 5min

Geschikt voor kinderen

aaaaa

 

 

 

     

Home

This site was last updated 08/27/05